Zelf hamster speeltjes maken: 4 leuke ideeën

Zelf hamster speeltjes maken is iets waar je jouw knaagdier ongetwijfeld erg gelukkig mee zal maken! Hamsters zijn van nature erg nieuwsgierige en actieve diertjes, maar ook diertjes die gauw verveeld raken. En dus altijd op zoek zijn naar nieuw vermaak en nieuwe uitdagingen! Hamster speeltjes maken biedt hiervoor dus een prima oplossing! Je kunt er al jouw creativiteit in kwijt en je hamster tegelijkertijd een speeltje geven dat anders is dan degene die je in de winkels kunt kopen. Wij zetten een paar leuke ideetjes voor je op een rijtje, zodat je meteen kunt beginnen met hamster speeltjes maken!

Een doolhof in elkaar zetten

Wil je zelf hamster speeltjes maken, dan is een doolhof een van de goedkoopste opties. Je hebt er een doos en enkele stukken karton voor nodig die gaan dienen als scheidingswanden. En mocht je het toevallig in huis hebben, ook lego wordt vaak gebruikt om een hamsterdoolhof mee te bouwen. Verander de opzet van het doolhof ook eens in de zoveel tijd, zodat je hamster niet uit zijn hoofd kan leren welke route hij zou moeten lopen.

Een hangende tunnel

Hamsters verstoppen zich graag in buizen en kokers, dus waarom geen hangende variant maken? Dit is een vrij nieuwe trend onder het hamster speeltjes maken. Voor zo een hangende tunnel kun je het best een lege chipskoker gebruiken. Deze bevestig je met touwtjes aan de tralies van de kooi. Na en uitdagende klim kan je hamster zich dus even fijn terugtrekken en tegelijkertijd schommelen in de tunnel. Zo zie je maar, hamster speeltjes maken hoeft geen ingewikkeld karwei te zijn!

Een complete speeltuin

Kent jouw enthousiasme geen grenzen? Dan kun je nog een stap verder gaan en in plaats van alleen hamster speeltjes maken een complete speeltuin vervaardigen! Hierin kan je hamster helemaal zijn gang gaan. Net zoals in een kinderspeeltuin zet je daar een zandbak neer. Hamsters vinden het heerlijk om in zand te ravotten en houden op die manier ook nog eens hun vacht schoon. Ook kun je zelf een glijbaan maken. Dit doe je door een trappetje te bevestigen aan een plastic plankje. Een schommeltje doet het overigens ook goed bij ze. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn enkele houten stokjes, een klein plankje en touwtjes om de onderdelen aan elkaar te bevestigen.

Een hangmat voor je hamster

Na al dat spelen is het ook wel eens tijd om uit te rusten. En waar doe je dat nu beter dan in een hangmat? Je maakt de hangmat van bijvoorbeeld een vaatdoek of een toilet handdoekje. Aan elk uiteinde bevestig je een koordje, welke je daarna eenvoudigweg aan de traliekooi bevestigt. Mocht je hamster de achterliggende gedachte niet direct de eerste keer snappen, leg er dan wat lekkers voor hem in. In plaats van een hangmat kun je ook een hangende tent maken van een washandje. Hier kan je hamster lekker in wegkruipen. Controleer wel regelmatig hoe het staat met de touwtjes. Het kan namelijk zijn dat je hamster hier zijn tandjes in zet.