Leuke hamsterkooien voor je goudhamster

Verschillende soorten kooien

Wanneer je op zoek gaat naar een hamsterkooi voor je goudhamster, heb je de keuze uit verschillende soorten kooien. De misschien wel meest populaire soort is de traliekooi. Schaf je een babyhamster aan, dan is de afstand tussen de tralies relevant. Je wilt natuurlijk niet dat jouw huisdier ontsnapt. Voor een volwassen goudhamster is de afstand tussen de tralies vanwege zijn lichaamsomvang minder belangrijk. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een dichte, plastic bak of een aquarium of terrarium. Voordeel van laatstgenoemde is dat deze vaak ruimer zijn dan de gemiddelde kooi.

Knagen

Hamsters knagen maar al te graag en jouw goudhamster doet dit dus ook aan de tralies van een kooi wanneer je een dergelijk soort aanschaft. Dit is volkomen natuurlijk gedrag. Zijn tanden blijven namelijk zijn hele leven doorgroeien en dus moeten deze regelmatig even worden geslepen. Is de door jou gekozen hamsterkooi voor je goudhamster van plastic of glas? Dan gaat je goudhamster op zoek naar andere manieren om zijn tanden te slijpen. Dan heeft hij dus wat extra knaagmateriaal nodig. Om te voorkomen dat hij aan de hoeken van bijvoorbeeld een plastic kooi gaat knagen, dien je hem daarom te voorzien van alternatieven. Groente- of zadensticks bijvoorbeeld. Maar ook wilgentakjes en wc-rollen doen hiervoor prima dienst.

Hoe groot moet de kooi zijn?

Eigenlijk geldt: des te groter, des te beter. Hamsters zijn actieve diertjes en hebben behoefte aan ruimte om lekker te rennen en te ravotten. Kies dus altijd voor de grootst mogelijke hamsterkooi voor je goudhamster die binnen je budget valt. Een heeft de kooi verdiepingen? Houd dan ook rekening met de hoogte van elke verdieping. Je hamster wil namelijk ook zonder problemen rechtop kunnen staan. Via onze webpagina vind je enkele van de mooiste kooien met verschillende verdiepingen. Zo creëer je het idee van een echt ‘hamsterhuis’!

Het loopwiel

Zoals je wellicht wel weet, is een loopwiel een belangrijk accessoire in een hamsterkooi voor een goudhamster. Hierin kan het diertje goed zijn energie kwijt. Het loopwiel oftewel de hamstermolen moet echter wel minimaal 20 centimeter in doorsnee zijn. Het liefst zelfs nog een tikkeltje groter. Je hamster moet zijn rug niet hoeven buigen als hij gebruik maakt van het loopwiel.

Ruime keuzemogelijkheden

Welk soort hamsterkooi voor je goudhamster je ook besluit aan te schaffen, via onze webpagina vind je zonder twijfel de leukste hamsterkooien. Gemaakt van verschillende materialen, in diverse uitvoeringen en kleuren. Zo kies je dus eenvoudig een mooie kooi voor jouw huidier, maar ook iets wat helemaal bij jouw smaakt past! Neem dus op je gemak een kijkje en wie weet beschikt jouw hamster binnenkort wel over zijn geheel eigen woonparadijs!